plan een gratis inTAKE
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw littekens te verminderen? Plan een vrijblijvend consult met een van onze huidtherapeuten. We helpen je graag verder! Buiten de oorspronkelijke werktijden zijn we ook geopend op één zaterdag per maand en op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. We kijken er naar uit om je te verwelkomen bij Prins Huidtherapie!
Plan een gratis intakegesprek
Bijna iedereen heeft wel een litteken. De meeste littekens zijn vaak onschuldig, maar soms kunnen ze klachten veroorzaken. Denk aan zwelling, een trekkerig gevoel, verdikking, verkleuring of pijn en jeuk. Bij Prins Huidtherapie bieden we effectieve behandelingen die jouw littekens minder zichtbaar maken en de huidconditie verbeteren. Het uiteindelijke resultaat? Een gezonde huid die weer straalt!
Afspraak inplannen
Een litteken ontstaat wanneer de diepere huidlagen beschadigd raken, bijvoorbeeld door acne, een brandwond of een operatie. Bij oppervlakkige beschadigingen zoals een lichte schaafwond, kan de huid zich snel herstellen zonder blijvende schade. Maar bij diepe beschadigingen produceert het lichaam bindweefsel om de wond te helen, waardoor littekenvorming ontstaat.
Hoe ontstaat een litteken?
- 'Normaal litteken': vlak, licht en vaak huidkleurig weefsel, na een goede wondgenezing;
- Keloïd litteken: dit is een verdikt litteken dat verder groeit dan de oorspronkelijke wond;
- Atrofisch litteken: vaak diepere littekens, in de huid verzonken door een tekort aan bindweefsel. Dit komt vaak voor bij acne of waterpokken;
- Acne littekens: een (soms verzonken) litteken als gevolg van een ontsteking. Acne zorgt vaak voor littekens in het gezicht, decolleté of op de rug;
- Hypertrofisch litteken: dit is een rode of roze verdikking, waarbij te veel bindweefsel is aangemaakt tijdens het genezingsproces;
- Striae: lijnvormige littekens door het oprekken van de huid, bijvoorbeeld tijdens zwangerschap of groei.
Welke soorten littekens zijn er?
Ook al zijn littekens een mooie functie van ons lichaam, bij Prins Huidtherapie begrijpen we goed dat ze soms als cosmetisch storend worden ervaren. Daarbij kunnen ze klachten zoals jeuk en pijn veroorzaken. Onze behandelingen zorgen ervoor dat littekens veel minder opvallend worden en jij lekkerder in je vel zit.
Littekenbehandeling
LED-licht stimuleert het herstel van de cellen en werkt ontstekingsremmend, wat helpt bij het verzachten van littekenweefsel. Deze pijnloze methode gebruiken we vaak als ondersteuning voor optimaal resultaat.
LED-therapie
Een laserbehandeling is ideaal voor het verminderen van verdikte, roodgekleurde en diepe littekens. De laser stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en breekt overtollige roodheid af, waardoor littekens minder zichtbaar worden en de huid een stuk egaler wordt!
Laserbehandeling
Een chemische peeling verwijdert de oppervlakkige huidlaag en stimuleert celvernieuwing, wat helpt om littekens gladder en minder opvallend te maken. Actieve ingrediënten zoals glycolzuur, TCA verbeteren de structuur en kleur van de littekens.
Peeling als behandeling van littekens
Microneedling is een effectieve techniek waarbij kleine gaatjes in de huid worden gemaakt om collageen en elastine aan te maken. Dit maakt littekens minder diep en verbetert de huidstructuur. Het aantal behandelingen is afhankelijk van jouw huidtype en de diepte van de littekens. Ook is microneedling geschikt voor rode en verdikte littekens, zoals een hypertrofisch litteken, of acne littekens.
Microneedling
In onze praktijk werken we met verschillende behandelingen die speciaal gericht zijn op het verbeteren van de doorbloeding, aanmaak van nieuw collageen en elastine en het versoepelen van het littekenweefsel. Afhankelijk van het soort litteken, hebben we verschillende methoden voor alle huidtypen:
De verschillende behandelmethoden
Welke behandeling het beste bij jou past, hangt af van het type litteken, jouw huidtype en je persoonlijke wensen. Tijdens een eerste consult voeren we een uitgebreide huidanalyse uit. Vervolgens stellen we samen een persoonlijk behandelplan op. Daarna kunnen we een indicatie geven hoeveel behandelingen nodig zijn. Door combinatiebehandelingen in te zetten, bereiken we het beste resultaat. Daarnaast adviseren wij tijdens de intake ondersteunende thuisproducten, zoals littekencrème of andere type crèmes.
Welke behandeling past bij jou?